MEKDES

BLAUE BLUME

PETER SOMMER & TIGGERNE

15. august 2020

Køb din billet allerede nu og glæd dig til alle de fede bands der kommer på engen i Bjert den 15. august 2020.

Early bird (1. feb - 13. apr) = 150,- + gebyr

Ordinær pris (14. apr - 14. aug) = 250,- + gebyr

Billetsalg (15. aug) = 350,- + gebyr

Børn og unge til og med 16 år = Gratis

BANDS 2020

Peter sommer og tiggerne

Øverst på årets plakat findes en erfaren poet med mange år på bagen på de danske musikscener.

Kun to år efter det såvel kunstnerisk som kommercielt succesfulde ”Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske”-album, er Peter Sommer sammen med de musikalske sværvægtere Tiggerne tilbage i fuld vigør med albummet ”Stærk Strøm Hen Over Ujævn Bund”. Anmelderne roste Peter Sommers tårnhøje musikalske ambitionsniveau og ærlige granskning af den svære kærlighed på albummet, mens publikummet strømmede til Peter Sommer & Tiggernes koncerter i foråret, hvor han gæstede et bredt udsnit af landets mange spillesteder. Til sommer lander han på engen i Bjert og Blue Bridge er utroligt stolte af at kunne præsentere et af landets bedste live-navne på dette års festival.

Peter-Sommer-Square.jpg
Blaue Blume

Blaue Blume er tilbage i æteren! Tilmed på et niveau, der kun løfter baren for den i forvejen succesfulde indierockgruppe. Deres nyeste udspil “Bell of Wool” blev i 2019 kronet som årets bedste danske album af Jyllands-Posten og efter fire udsolgte forårskoncerter i København, pakker drengene atter gearet og spiller en række udvalgte shows i det danske sommerland. Når kalenderen skriver den 13. august 2020 vender Blaue Blume for første gang helt tilbage til hjemstavnen. Helt tilbage til Stenderuphalvøen. Blaue Blume er et band, vi siden festivalens spæde start har drømt om at kunne præsentere i æbleplantagens blå skær. I år bliver en drøm til virkelighed og vi lover, at det bliver en musikoplevelse af de helt store.    

Mekdes

Der bliver skruet op for rytmerne, når Mekdes til august holder fest under sommersolen på Blue Bridge 2020. Det 21-årige stjerneskud fra Kolding begyndte allerede i en tidlig alder at lave sin egen musik. Den musik bragte hende sidste år hele vejen op på den mytiske Bøgescene, hvor hun åbnede Smukfest 2019 med sin uimodståelige charme og dansable neo-soul musik. I år har Mekdes både Roskilde, Northside og Jelling på tourplanen inden hun rammer Blue Bridge lørdag den 15. august.    

Mekdes2020.jpg
Kris Herman

Vi er utrolig begejstrede for at kunne præsentere en god ven af festivalen som en ekstra overraskelse på årets musikprogram. Kris Herman var med til at sende Blue Bridge i luften, da han kvit og frit stillede en koncert til rådighed, til første udgave af festivalen tilbage i 2016. I år kan han opleves som en særlig del af Jubilæumskoncerten, hvor vi i fællesskab kigger tilbage på festivalens første fem år med et unikt potpourri af Blue Bridge musik. Akkompagneret af en guitarist og med sit enestående nærvær tager Kris Herman os endnu engang igennem hans energifyldte musikunivers med rig mulighed for fællessang og kærlighedserklæringer blandt publikum. 

Blue Bridge 2019-115.jpg
Faratuben

Æbleplantagen bliver brændhed, når Faratuben til sommer tager en bid af Afrika med direkte til Stenderuphalvøen. Faratuben er et møde mellem nogle af de bedste unge musikere fra Mali og Danmark og deres musik har rødder i den traditionelle malisiske bobomusik, som de tre maliske medlemmer har lært af deres far. Bobomusikken er både festlig og dansabel – og alligevel er kulturen den er vokset ud af ildeset og berygtet. Det skyldes, at musikken ofte sættes i bås med de mere snuskede sider af det lokale natteliv i Bamako i Mali. Men når først kroppen sættes i bevægelse til de funky guitarriffs og den vilde balafon, er det festen, det handler om. Spørgsmålet er om Stenderuphalvøen er klar? For når Faratuben går på scenen, bliver det eksotisk, festlig og farverigt! 

Faratuben.jpg
Tigeroak

Anna og Laurits står bag Koldings purunge, spirende jazz-duo, som i deres musikunivers udfordrer normerne med en legende musikalitet. Forførende akkorder og eksperimenterende rytmikker er en del af opskriften på duoens unikke jazz-fortolkning med fascinerende tråde til både neo-soul og nærmest kirkelige fine vokaler. Debut singlen “Deep In The Forrest” strøg direkte i airplay på P8 Jazz og mon ikke den også er at finde på sætlisten, når de spiller i æbleplantagen til sommer. 

Blue Bridge 2019-115.jpg
Forfjord

...

Blue Bridge 2019-115.jpg
Justine og Mathilde

Efter tre år hver for sig på hhv. det klassiske og det folkemusiske musikkonservatorium går Justine & Mathilde igen på scenen med deres instrumentale duo. Deres musik, som bliver fremført på accordion og kontrabas, trækker klare tråde ud til hver deres musikalske verden. Man kan forvente at høre en nyskabende fusion af klassisk musik og folkemusik, som de fører sammen ved hjælp af sangstemmen og deres originale kompositioner, når duoen spiller op for publikum til årets festival. De to unge musikere vægter den fintfølende stemning og de små detaljer, og sammen skaber de et rum, hvor kontrabas og accordion kan opleves helt på ny.

Justine_Mathilde_cropped.jpg
Nocturne

...

Blue Bridge 2019-115.jpg
Tonight’s The Night

...

Blue Bridge 2019-115.jpg
Jubilæumskoncert

Med 5 år på bagen har vi tilladt os at kalde årets festival et jubilæum og det skal selvfølgelig fejres. Vi skal kigge tilbage på de mange musikoplevelser, der gennem de sidste fem år har udspillet sig på scenerne i æbleplantagen. Det gør vi med et brag af en jubilæumskoncert, hvor et unikt potpourri af Blue Bridge musik præsenteres af en række artister, der tidligere har været på plakaten til Blue Bridge. Hvem det bliver, holder vi på lidt endnu, men en ting kan vi afsløre. Det bliver et brag af en fejring!

Blue Bridge 2019-115.jpg
Raffn Band Jam

...

Blue Bridge 2019-115.jpg
Monophones

...

Blue Bridge 2019-115.jpg

Blue Bridge

Blue Bridge er en musikfestival der præsenterer Stenderuphalvøens musikalske kræfter.

 

Blue Bridge finder sted for 5. år i træk på engen bag Sdr. Bjert Kirke lørdag den 15. august 2020 fra kl. 12:00 til 24:00

BILLET

Køb din billet allerede nu og glæd dig til alle de fede bands der kommer på engen i Bjert den 15. august 2020.

Early bird (1. feb - 13. apr) = 150,- + gebyr

Ordinær pris (14. apr - 14. aug) = 250,- + gebyr

Billetsalg (15. aug) = 350,- + gebyr

Børn og unge til 16 år = Gratis