Mads Mathias Heise

Det er efterhånden sket en del gange, at Mathias Heise og Mads Mathias er blevet forvekslet med hinanden. Men selvom de begge er unge jazzmusikere, der færdes i de samme kredse, selvom de nogenlunde er på samme højde og begge er et par flotte fyre, så er der også væsentlige forskelle. Mads Mathias er sanger, sangskriver og saxofonist, mens Mathias Heise er mundharpist, komponist og pianist. Én ting har de dog til fælles: nemlig kærligheden til jazzen og dens favnende åbne vidder.

De nærer stor respekt for hinanden som mennesker og som musikere og oplever envoksende opmærksomhed omkring hvad de tilføjer jazzscenen. De er to af Danmarks nyejazzprofiler og derfor har de nu besluttet at stå side om side på samme scene, såomverdenen ved øjesyn og ørenlyd kan vurdere forskelle og ligheder. Det fælles projekthar fået navnet: Mads Mathias Heise.

Mads Mathiaser en dansk jazzstjerne, der med sin bløde crooner-vokal og sit swingendesaxofonspil har charmeret sig ind i hjertekulen hos utalligebåde indenlandske ogudenlandske musikelskere. I 2012 udgav han det ambitiøse drømmealbum ”Free Falling”,hvor ikke færre end 25 musikere skulle til for at forløse arrangementerne for både bigband,strygere og kor, og i den forbindelse blev han spået et internationalt gennembrud. Sidenhar han da også turneret vidt og bredt i blandt andet Skandinavien, Tyskland, Frankrig,Spanien, Italien, Thailand, Ukraine, Rusland, Kina, Korea og særligt i England, hvor hanfor nylig åbnede London Jazz Festival sammen medSeal og Angelique Kidjo.

Mathias Heise stormer frem på jazzscenen. Han er en virtuos mundharpist iverdensklasse, som der ikke er hørt lignende siden Toots Thielemans. Men det stopperikke der. Han er top musikalsk og behersker keyboards på højt niveau oger allerede enerfaren komponist og har bl.a for nylig skrevet materiale og indspillet plade med DR BigBand.
Mathias har også allerede høstet nærmest hvad der er af hyldest og priser, senestKronprinseparrets stjernedryspris og Ben Webster prisen for bare at nævne nogle få.Desuden er Mathias en engageret debattør i miljøet og brænder for jazzen på flere niveauer.
En stor musiker, lommefilosof og entertainer på samme tid.

Med sig har de de bedste af de bedste:Peter Rosendalpå piano, Morten Ankarfeldt på bas og Morten Ærø på trommer.

Lineup:
Mathias Heise (mundharpe)
Mads Mathias (voc/sax)
Peter Rosendal: piano
Morten Ankarfeldt: bas
Morten Ærø: drums

Blue Bridge sponsorer 2023
For at kunne lave så fed en festival og så mange musikaktiviteter på Stenderuphalvøen, er vi afhængige af støtte fra vores fantastiske sponsorer og samarbejdspartnere.
TUSIND TAK!